Bitkisel Basur Tedavisi, Bitkisel Basur Tedavi Yöntemleri

Hemoroid, halk arasında bilinen adıyla basur, sürekli bir şekilde oturarak iş yapanlarda,çeşitli nedenlerle sık sık kabızlık çekenlerde, beslenme alışkanlığına dikkat etmeyenlerde, stres ve genetik gibi nedenlere de bağlı olarak da gelişen, aynı zamanda yaşla doğru orantılı olarak da görülme sıklığı artan, ıkınma gibi sebeplere bağlı olarak rektumdaki toplardamarların genişleme yaparak basur memesi diye tabir edilen bir et parçası şeklinde, elle hissedilir hale gelmesidir.

Hemoroidin bitkisel tedavi yöntemleri dendiğinde akla gelen bitkiler ve kullanım şekilleri ise şöyle:

Bitkisel Basur Tedavisi

Prof.dr. Ahmet  Marankinin Şifalı Bitkiler kitabında yazdığı bilgilere göre bitkisel basur tedavisi için şunlar yapılmalıdır:

Basur İçin Siyah Üzüm Yaprağı:

Bir bardak su kaynatılır ve içine 10-15 gr siyah üzüm yaprağı konularak biraz  bekletilir.Bu şekilde hazırlanan çay türü karışımdan günde iki bardak içilmek suretiyle kullanılır.

Basur İçin Semiz Otu:

Lapa şekline getirilir ve krem halinde basurlu bölgeye tatbik edilir.

Basur İçin Zeytinyağı:

Isıtılarak ılık bir şekilde sabahleyin aç olarak 50 gr içilir.Bu şekilde bir kaç gün devam edilir.Böylece bağırsakların yumuşaması sağlanır.Ayrıca saf zeytinyağına batırılmış bir pamuk makat bölgesine gece yatmadan hemen önce sürülür ve 7 gün boyunca bu şekilde uygulanır.

Basur İçin Maydanoz:

Bitkisel basur tedavisi kategorisi içinde kullanılan maydanoz,yine bir bardak suya,ince ince doğranmış maydanoz konularak on dakika kadar kaynatılır.Ocağın altı kapatılarak 20 dk kadar dinlendirilir.basurlu bölgeye bir pamuk aracılığıyla sürülmek suretiyle tatbik edilir.

Basur İçin Papatya:

Bir bardak su kaynattıktan sonra içine 2 gr papatya konulur.On dakika kadar dinlenmeye bıraklıdıktan sonra bir pamuk aracılığıyla basurlu bölgeye tatbik edilir.

Basur İçin Rezene Tohumu:

Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içine 4 gr rezene tohumu konur.On dakika kadar beklettikten sonra karışım içilir ve bu işlem günde 2-3 kere olmak suretiyle tekrar edilir.

Basur İçin Patates:

Bitkisel basur tedavisi grubunda yer alan patates,makat bölgesine konulacak şekilde uygun olarak kesilir ve basurlu bölgeye gün içerisinde uzun aralıklarla konur.Ya da rendelenerek püre haline getirildikten sonra basurlu bölgeye konularak gün içerisinde sık sık tekrar edilir.

Basur İçin Keçiboynuzu:

Bir bardak suyun içine parça parça edilen keçiboynuzu konur ve 10 dakika kaynatıldıktan sonra yine 10-15 dk dinlendirilir.Günde 2-3 bardak bu karışım içilir.Ayrıca keçiboynuzu sürekli olarak tüketildiğinde, basur hastalığına ayrıca iyi gelmektedir.

Basur İçin Kuşburnu:

Bir miktar kuşburnu kaynatıldıktan sonra lapa haline getirilir ve sıcaklığı gittikten sonra ılık bir şekildeyken avuca bir miktar alınarak makatta basurlu bölgeye sürülür.15-20 dakika bekledikten sonra sürülen bölge ılık suyla yıkanarak temizlenir.

Basur İçin Papatya,

biberiye,kuşburnu ve ısırgan suyun içerisine konularak kaynatılır ve su ılıdıktan sonra 20 dakika bu suya oturularak,ılık suyla oturma banyosu yapılır.

Basur İçin Zakkum:

Zakkumların sürgünleri kesilip doğranarak kaynatılır ve buharı makat bölgesine uygulanır.

Basur İçin Meşe Kabuğu:

Bitkisel basur tedavisi   grubunda yerini alan meşe kabuğu,toz haline getirilerek merhem haline getirilir ve basurlu bölgeye sürülür.

Basur İçin Kırmızı Pancar:

Ezilerek lapa haline geldikten sonra basurlu bölgeye tatbik edilir.

Andız otu:Kökleri parçalanarak bir kapta dövülür ve elekten geçirildikten sonra 1 çorba kaşığı suya atılıp sabahları kahvaltıdan yarım saat önce içilir.

Basur İçin Sarımsak:

Üzüm çekirdeğiyle beraber ezildikten sonra lapa halinde basurlu bölgeye konur.

Basur İçin Çörek otu yağı:

Küçük bir pamuğa,çörek otu yağını sürerek makat içi bölgesinin içine sürülür.

Basur İçin Marul:

Marul tohumu toz haline getirildikten sonra günde beş gram içilir.

Ayrıca bu yöntemlerden farklı olarak herkes tarafından bilinen ve her yerde adı geçen basur için kullanılan bazı bitkiler bulunmaktadır.Bunlardan da kısaca bahsetmekte fayda var.

Bir tutam taze dereotunu biraz ezdikten sonra 1 bardak suyla beraber yutulur.Günde üç öğün yemeklerden 15dakika önce yapılarak 1 ay boyunca bu şekilde devam edilir.Dereotunun basur hastalığı konusunda yararlı olduğu yaygın olarak bilinmektedir.

Gece yatmadan önce incir yaprağını bir bardak suda kaynatarak ılıdığı zaman içmek,rahat uyumanızı sağlayacaktır.

Civan perçemi ile pelin otu karıştırılarak kaynatılır ve elde edilen çay günde bir bardak içilir. Ayrıca basurlu bölgeye sürülür.

Bitkisel basur tedavisi patlıcan  kullanılarak da yapılabilir.Patlıcanın bir tanesinin yeşil sapı, bir bardak suya atılarak kaynatılır. Bu çaydan günde iki defa olmak üzere(sabah-akşam) içilir.

Basur İçin Sarı Kantaron Yağı :

Basur(hemoroid )hastalığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan ve çok etkili bir bitki olan sarı kantaron bitkisinden elde edilen yağ(zeytinyağıyla karışık oluyor) bir pamuk aracılığıyla hemoroid bölgesine sürülür.Bu işlem günde 2-3 defa yapılmak suretiyle devam edilir.Bir süre sonra yavaş yavaş iyileştiği görülecektir.Sarı kantaron yağı bir çok şifa verici özelliğiyle meşhur ve aranan ve tercih edilen bir bitkidir.

Bir kaç tane ayvanın çekirdekleri çıkartılarak ,bir bardak suda bekletildikten sonra süzülür ve balla  karıştırılarak basurlu bölgeye sürülür.

Basur İçin At kestanesi

havanda iyice ezilip un haline getirildikten sonra günde  üç öğün yemeklerden önce bir çay kaşığı miktarınca yutulur.Kanama varsa kanamayı azatmada etkilidir.

Bitkisel basur tedavisi cerrahi bir işlem gerektirmediği için ve doğada bulunan bitkilerden elde edildiği için hem uygulanabilirliğinin kolay olması hem de  doğru bitkiyi ve kullanım şeklini seçerek fayda sağlaması açısından avantajlıdır. Ama unutmamak gerekir ki ilerlemiş derecelerdeki basurlar için cerrahi müdahale şarttır. O yüzden bir genel cerrahi uzmanına görünmek sizin için daha iyi olacaktır.

Bunlarada Bakabilirsiniz.

  1. Basura iyi Gelen Yiyecekler
  2. Memethol Sprey Kullananların Yorumları

Basur tedavisinde kullandığınız ve size iyi gelen bitkiler varsa yorum bölümüne yazabilirsiniz. Ayrıca nasıl kullandığınızı da yazarsanız diğer basur hastalarına yardımcı olmuş olursunuz. 

Yorum yapın